Det finns en mängd olika recept på denna rätt, så här gör jag.
Grekisk pytt i panna (8 portioner)
Du behöver:
700-800 g fläskfilé, strimlad
1,7 kg skalad och klyftad potatis
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 gul lök, skivad
1 röd lök, skivad
Rapsolja
2 fetaostblock, i tärningar
Marinad:
3 pressade vitlöksklyftor
1½ dl rapsolja
1 dl soya
1½ tsk sambal oelek
Sås:
3 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
1½ pressad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
Lime
Strimla fläskfilé och blanda till marinaden. Sätt alltihopa i en påse och knyt igen. Knåda/rör tills allt kött är täckt i marinad. Låt vila i kylen över natten eller åtminstone 5-6 timmar.
Förbered övriga ingredienser och lägg sedan potatis blandad i olja tillsammans med kött+marinad i en långpanna. Tillaga i 225 grader (varmluft) i 10 minuter. Rör om och blanda i grönsakerna. Ställ in i ytterligare 30-35 minuter (rör då och då). När det är ca 10-15 minuter kvar strös fetaosten över. Kan smulas över om man vill det.
Servera med kall vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar