tisdag 17 augusti 2010

Snabb filmjölkslimpa med lingon

I går kväll bakade jag ett riktigt saftigt, gott och framförallt mättande bröd. Suveränt med bara smör och ost på till en kopp te eller kall mjölk. Dessutom är det så enkelt som det bara kan bli att baka och det går även att variera lite som man vill. När det gäller mjölet är det bara ta vad man har hemma och mixtra själv. Totalt 18 dl men proportionerna väljer man själv.


Du behöver:
10 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 msk bikarbonat
2 tsk salt
12-13dl filmjölk (eller annan fil)
1 dl lingonsylt
0,75 dl ljus sirap

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt fil, sylt och sirap och blanda ordentligt. Smeten ska vara ganska lös. Häll upp i två avlånga brödformar och grädda i 60-70 minuter i 175 grader varm ugn. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar