onsdag 18 augusti 2010

Enkel fiskpudding

Fiskpudding är en familjefavorit här hemma. Jag gör en fuskvariant med färdigköpt risgrynsgröt så blir det mycket smidigare att laga.


Du behöver:
400g fryst torskfilé (1 paket)
500g färdig risgrynsgröt (1 "korv"förpackning)
2 ägg
1 tsk salt
0,25 krm vitpeppar

Gör så här:
Börja med att dela fisken i kuber och koka den färdig i en kastrull med lättsaltat vatten.
Mosa sedan fisken med en gaffel när den är genomkokt och blanda därefter ihop alla ingredienser i en bunke. Smörj en ungsform och häll upp smeten i den. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader varmluft i 40-45 minuter.

Servera med skirat smör och kokt potatis.

14 kommentarer:

  1. Jag har gjort den här 2 ggr. god

    SvaraRadera
  2. Toppen, enkelt, snabbt och väldigt gott, har gjort den många gånger 👍

    SvaraRadera
  3. Riktigt gott gärna med pepparrot och brynt smör

    SvaraRadera
  4. Ska göra den idag med gädda och dill 🙂

    SvaraRadera
  5. Den är så go och enkel. Har i lite dill när jag gör den. Agneta

    SvaraRadera
  6. Supergott! Gjorde med egen gröt och hade ströbröd + hyvlat smör på toppen. Kryddade med svartpeppar och malen muskotnöt istället för vitpeppar.

    SvaraRadera
  7. Är den godaste fiskpudding jag gjort och gör den ofta är så enkel blandar i dill lite räkor el krabbfish blir då super gott.

    SvaraRadera
  8. Godast enklast och går fort att laga. Tack för ett bra recept som går att variera efter egen smak med kryddor & tillbehör. Hälsningar från / Birgitta

    SvaraRadera
  9. Så gör jag också. Gott och enkelt, förstås valfritt men varför potatis? Det är ju ris i puddingen?

    SvaraRadera
  10. Jättegod,kom bara ihåg att använda osockrad gröt.

    SvaraRadera
  11. Supergott och enkelt, absolut potatis till och mycket med dill 😋

    SvaraRadera
  12. Tack till dig, Anna – receptets grundare! 🙏🐟
    Din fiskpudding har inte bara blivit en klassiker, utan ett tryggt och älskat inslag i många kök. Att ett recept kan hålla i nästan ett decennium på någons hemskärm säger mer än tusen recensioner.

    Stort tack för att du delat med dig av något som verkligen håller, gång på gång – oavsett om det är kolja, långa eller en helt egen twist som hamnar i formen.
    Du har skapat mer än ett recept – du har skapat matglädje på en bädd av endast gröna ärtor. Tips: anv. vattenkokaren och häll direkt över dessa frysta ärtor i en kastrull, ska vara där i 1-1/2 min. Från kastrull till durkslaget och direkt på tallriken. Placera en bit fiskpudding uppe på bädden av ärtor, vackert och gott med skirat smör.
    //Grefven på västkusten vid byfjorden

    SvaraRadera
  13. Gör dubbelsats är enkelt ha färdigt i frysen.Är så gott med fiskpudding, den gör man snart om igen.

    SvaraRadera