Du behöver:
400g fryst torskfilé (1 paket)
500g färdig risgrynsgröt (1 "korv"förpackning)
2 ägg
1 tsk salt
0,25 krm vitpeppar
Gör så här:
Börja med att dela fisken i kuber och koka den färdig i en kastrull med lättsaltat vatten.
Mosa sedan fisken med en gaffel när den är genomkokt och blanda därefter ihop alla ingredienser i en bunke. Smörj en ungsform och häll upp smeten i den. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader varmluft i 40-45 minuter.
Servera med skirat smör och kokt potatis.
Jag har gjort den här 2 ggr. god
SvaraRaderaToppen, enkelt, snabbt och väldigt gott, har gjort den många gånger 👍
SvaraRaderaDenna rekommenderas 👌
SvaraRaderaRiktigt gott gärna med pepparrot och brynt smör
SvaraRaderaSka göra den idag med gädda och dill 🙂
SvaraRaderaDen är så go och enkel. Har i lite dill när jag gör den. Agneta
SvaraRaderaSupergott! Gjorde med egen gröt och hade ströbröd + hyvlat smör på toppen. Kryddade med svartpeppar och malen muskotnöt istället för vitpeppar.
SvaraRaderaÄr den godaste fiskpudding jag gjort och gör den ofta är så enkel blandar i dill lite räkor el krabbfish blir då super gott.
SvaraRaderaGodast enklast och går fort att laga. Tack för ett bra recept som går att variera efter egen smak med kryddor & tillbehör. Hälsningar från / Birgitta
SvaraRaderaSå gör jag också. Gott och enkelt, förstås valfritt men varför potatis? Det är ju ris i puddingen?
SvaraRaderaJättegod,kom bara ihåg att använda osockrad gröt.
SvaraRaderaSupergott och enkelt, absolut potatis till och mycket med dill 😋
SvaraRaderaTack till dig, Anna – receptets grundare! 🙏🐟
SvaraRaderaDin fiskpudding har inte bara blivit en klassiker, utan ett tryggt och älskat inslag i många kök. Att ett recept kan hålla i nästan ett decennium på någons hemskärm säger mer än tusen recensioner.
Stort tack för att du delat med dig av något som verkligen håller, gång på gång – oavsett om det är kolja, långa eller en helt egen twist som hamnar i formen.
Du har skapat mer än ett recept – du har skapat matglädje på en bädd av endast gröna ärtor. Tips: anv. vattenkokaren och häll direkt över dessa frysta ärtor i en kastrull, ska vara där i 1-1/2 min. Från kastrull till durkslaget och direkt på tallriken. Placera en bit fiskpudding uppe på bädden av ärtor, vackert och gott med skirat smör.
//Grefven på västkusten vid byfjorden
Gör dubbelsats är enkelt ha färdigt i frysen.Är så gott med fiskpudding, den gör man snart om igen.
SvaraRadera