lördag 10 juli 2010

Baconinlindad kycklingfilé med svamprisotto

Dagens middag bestod av detta!


Baconinlindad kycklingfilé med svamprisotto (ca 3 portioner)

Du behöver:

500 g kycklingfilé
1 paket bacon
Cocktailtomater

Svamprisotto:

150 g färska champinjoner
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl avorioris
4 dl vatten
0,75 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl vitt vin (går bra med vitt matlagningsvin)
1 dl riven västerbottensost
Margarin
Salt
Peppar

Gör så här:

Börja med att förbereda risotton. Skölj och ansa champinjonerna och skär dem i mindre bitar. Hacka lök och vitlök.

Därefter lindas kycklingfileérna in i bacon. Dela kycklingen om det är stora bitar. Lägg dem i en ugnsform och tillaga i 225 graders ugn i 20-30 minuter. En stund innan kycklingen är färdig läggs några cocktailtomater i.

Fräs lök, vitlök och champinjoner. När de fräst en stund hälls riset i och får fräsa med några minuter. Under tiden som detta fräser kokas vatten, fond och vin upp vid sidan av. När allting fräst en stund hälls hälften av vätskan på och får sedan koka 20 minuter. Späd med mer vätska eftersom. När riset är kokt strös osten ner och får smälta. Smaka av med salt och peppar.

Kan serveras med vitvinssås men någon sås är egentligen inte nödvändig.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar