Grekisk pytt i panna är en mycket god och enkel maträtt. Makens reaktion efter första smakbiten var "Det är ju som på restaurang!". Det är mycket gott betyg må jag säga.
Det finns en mängd olika recept på denna rätt, så här gör jag.
Grekisk pytt i panna (8 portioner)
Du behöver:
700-800 g fläskfilé, strimlad
1,7 kg skalad och klyftad potatis
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 gul lök, skivad
1 röd lök, skivad
Rapsolja
2 fetaostblock, i tärningar
Marinad:
3 pressade vitlöksklyftor
1½ dl rapsolja
1 dl soya
1½ tsk sambal oelek
Sås:
3 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
1½ pressad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
Lime
Strimla fläskfilé och blanda till marinaden. Sätt alltihopa i en påse och knyt igen. Knåda/rör tills allt kött är täckt i marinad. Låt vila i kylen över natten eller åtminstone 5-6 timmar.
Förbered övriga ingredienser och lägg sedan potatis blandad i olja tillsammans med kött+marinad i en långpanna. Tillaga i 225 grader (varmluft) i 10 minuter. Rör om och blanda i grönsakerna. Ställ in i ytterligare 30-35 minuter (rör då och då). När det är ca 10-15 minuter kvar strös fetaosten över. Kan smulas över om man vill det.
Servera med kall vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar