fredag 30 juli 2010

Ljummen potatissallad

För någon vecka sen gjorde jag en ljummen potatissallad till det grillade köttet. Dessvärre kommer jag inte ihåg vilka mängder jag använde mig av, men det är egentligen inte alls så noga utan mer en smaksak.



Du behöver:

Färskpotatis
Riven västerbottensost
Creme fraiche
Dijon senap
Röd lök
Sockerärtor
Körsbärstomater i olika färger
Svartpeppar

Gör så här:

Borsta färskpotatisen och koka den sedan med skalet på. Under tiden blandas creme fraiche, dijon senap, hackad röd lök och ev. lite svartpeppar i en skål. Sockerärtorna fräses som hastigast i stekpanna tillsammans med hela körsbärstomater. När potatisen är färdigkokt delas den i större bitar och direkt strös riven västerbottensost på så att den får smälta. Blanda sedan i sockerärtorna, tomaterna och röran. Vill man ha den lite varmare kan man låta alltihop snabbputtra på spisen.

Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar