fredag 30 juli 2010

Silltårta

I sommarvärmen blir man lätt saltsugen, i alla fall jag! Därför slängde jag ihop en enkel silltårta i kväll.



Du behöver:

4 halvor polarkaka
5 ägg (3 till fyllning & 2 till dekoration)
2 burkar (200g/burk) matjessill
4 dl creme fraiche
1 burk philadelphia ost
Gräslök
Dill

Gör så här:

Hårdkoka alla ägg. Blanda under tiden philadelphia, creme fraiche, dill, gräslök samt några skedar spad från sillen. Ta av ca 1½ dl innan du sedan tillsätter ena burken med sill hackad i små bitar. Därefter skalas och hackas 3 av äggen och röres i.
Börja med en polarkaka i botten. Bred ut 1/3 av fyllningen på den och lägg sedan på en till polarkaka. Gör på samma vis även här och på nästa brödskiva. Till sist lägger du fjärde brödskivan på de andra och breder ut den fyllning som du tog av innan matjessillen rördes i. Bred även ut runt om på kanterna. Dekorera med ägg i klyftor och den andra burken med sill. Strö på lite gräslök och ta gärna på en dillkvist eller två, någon tomatbit eller vad du nu har hemma. Själv hade jag just ingenting, men god blev den i alla fall!

Tycker man att det blir mycket fyllning är det bara göra mindre. Inte svårare än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar