söndag 11 juli 2010

Smulpaj med rabarber

Rabarber är verkligen sommar och har varit så i alla tider. På tomten har vi en liten plantering med rabarber. En skördning räcker till en paj eller en omgång med rabarberkräm. Idag blev det en smulpaj med rabarber och självklart marsansås till.


Smulpaj med rabarber

Du behöver:

400g skivad rabarber
0,5 msk potatismjöl
4 msk strösocker

1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
100-125 g svenskt smör

Gör så här:

Putsa och skär rabarber i skivor. Blanda potatismjöl och 4 msk strösocker i en skål. Vänd i rabarberna och rör om tills blandningen fördelats över all rabarber. Häll över i en smord ugnsform.

Blanda havregryn, strösocker och vetemjölk i en skål. Fördela detta över rabarberblandningen. Skiva smör med en osthyvel och täck hela pajen ordentligt. Grädda i 175 grader varm ugn (varmluft) i ca 35-40 minuter. Serveras ljummen med marsansås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar