Till förrätt blev det toast, skagen och en enkel men ack så god med gräddfil, rom och rödlök.
Därefter hade vi hjälpts åt att laga buffe med massa gott, så mycket att allt inte rymdes på tallriken!
Silltårta, smörgåstårta, räkor, ägghalvor med kaviargrädde och andra med majonnäs och nyskalade räkor, parmaskinka, nubbesallad, kycklingvingar, snittar, tacotårta och fräsch melon.
Till efterrätt åt vi glass med grädde, maränger och hemkokt kolasås.
Här kommer recept på en del av det som stod på menyn.
Nubbesallad
Du behöver:
3 dl gräddfil
200 g matjessill + spad efter smak
6 potatisar
Röd lök (går även bra med purjolök)
2 msk kaviar
1 msk senap
Dill
Gör så här:
Koka potatisen och skär den i bitar när den svalnat. Hacka matjessillen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser utom potatisen. Rör ner potatisen lite i taget så den inte blir för torr. Låt gärna stå någon timme innan servering så smakerna hinner blomma ut.
Snittar
Du behöver:
200 g philadelpia ost
Pepparrot, riven på tub eller pepparrotskräm, också på tub
Hamburgerkött
Mjukt tunnbröd
Gör så här:
Blanda pepparrot med philadelphia. Det behövs inte mycket pepparrot, smaka dig fram. Hacka hamburgerkött och blanda i. "Smöra" ut ett lager på mjukt tunnbröd och rulla ihop. Skär snittar.
Kolasås
Du behöver:
50 g margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
Gör så här:
Mät upp alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt sedan koka i 4 minuter. Kokas den längre blir det kola av det. Servera till vaniljglass medan den fortfarande är lite varm.
Denna kan sedan ställas i glasburk i kylen. Den stelnar då lite och kan då skopas över i en mugg och värmas lite lätt i micron nästa gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar